top of page

FC Viton viimeiset päivät Suomessa

Perjantaina FC Viton joukkue vieraili helsinkiläisellä kirpputorilla ja ostivat edullisesti lippalakkeja. Tämän jälkeen suuntana oli Espoon Power Park, missä pojat temmelsivät iltaan asti.

Launataina pakattiin suunnaton määrä urheilutarvikkeita, jotka lähtivät joukkueen mukana kummikouluille Tansaniaan. Tänään aamulla lentokentällä tavaroiden yhteispanoksi mitattiin yli 800kg. Kiitos tästä kaikille lahjoittajille sekä urheiluseuroille, jotka tukevat tansanialaisten mahdollisuuksia liikuntaan ja urheiluun.

Pakkaamisen jälkeen tutustuimme hieman Helsingin kaupunkiin ja kävimme tansanialaisten kanssa syömässä jätskit Töölönlahdella ja nautimme aurinkoisesta säästä. Kävimme FC Viton joukkueen kanssa katsomassa Helsinki Cupin oman ikäluokan loppuottelua, jonka jälkeen valmentajat totesivat, että molemmat finaalissa pelanneista tiimeistä olisi ollut voitettavissa. Jalkapallokentältä suuntasimme Pasilaan Radiokadulle, missä järjestettiin FC Vito Lindi Ruralin läksiäisjuhla. Paikan päällä syötiin, saunottiin ja vietettiin hyvää aikaa tansanialaisten parissa. Pojille sekä valmentajille annettiin myös lahjoja, pojat saivat vaatteita, leluja, aurinkolaseja, ja muuta mukavaa kotiin viemiseksi. Eräs kummeista oli myös järjestänyt pelaajille upouudet Nokian matkapuhelimet, millä pojat innokkaasti kuvasivat kaiken mahdollisen. Valmentajat saivat myös kannettavat tietokoneet ja koko joukkueelle annettiin hieman rahaa käytettäväksi Tansaniaan. Pojat olivat lahjoista todella innoissaan ja lähes kaikki kertoivat ostavansa rahoilla polkupyörän. Läksiäiset sujuivat kaiken kaikkiaan todella hyvin ja illalla tansanialaiset lähtivät koululle pakkaamaan tavaroitaan.

Tänään, sunnuntaina, määränpäänä oli jälleen Helsinki – Vantaan lentokenttä. Tansanialaiset lentävät parasta aikaa Istanbulin kansainvälisen l

entokentän kautta kohti Dar es Salaamia, mistä matka jatkuu kotia kohti. Darista joukkue jatkaa kohti etelää ja huomiseen iltapäivään mennessä pitäisi saapua perille Mtaman kylään.

Kiitos kaikille sponsoreille, kummeille sekä muille FC Viton joukkuetta tukeneille. FC Viton vierailusta opimme jälleen, että jalkapallo on oiva väline globaalikasvatukseen ja se edistää ystävyyttä yli rajojen.


Uusimmat
Arkisto
bottom of page